Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka pasteryzowana- na zimę

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew młoda
woda 16 szklanek
gruba sól kamienna 6 łyżeczek
cukier 6 łyżeczkek

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka pasteryzowana- na zimę

Marchewkę oczyścić.
Wodę zagotować z cukrem i solą.
Marchewki układać na stojąco i ściśle w słoikach i zalać gorącą zalewą.

Słoiki szczelnie zamknąć i gotować w słoikach ( przez ok 2 godziny).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 05.10.2012 08:04
ciekawa koncepcja
pacpaw 10.08.2012 18:29
dla mnie nowośćć
Tomasz10 10.08.2012 13:19
ciekawe
gosia47-47 10.08.2012 12:58
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak