Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka pasteryzowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

marchewka 1-2 kg

zalewa

woda 1,5 litra
cukier kryształ 2 łyżki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka pasteryzowana

Kroki postępowania

1
Marchewkę obieramy i gotujemy (ma być miękka, ale nie rozgotowana).
Krok 1 - Marchewka pasteryzowana  foto
2
Wystudzoną marchew kroimy w plasterki i wkładamy do słoika.
Krok 2 - Marchewka pasteryzowana  foto
3
Zalewa:

Składniki na zalewę mieszamy dokładnie, gotową zalewę wlewamy do słoików z marchewką. Zakręcamy.

Dno garnka wykładamy ściereczką, ustawiamy słoiki.
Krok 3 - Marchewka pasteryzowana  foto
4
Gotujemy ok 20-25 minut.
Krok 4 - Marchewka pasteryzowana  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 18.07.2014 20:31
zimą na pewno się przyda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak