Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka na ostro

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 0,5 kg
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
śmietana 18 proc 0.5 szkalnki
mąka 2 łyzki
czosnek 3 ząbki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka na ostro

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na roztopione masło. Podsmażamy do zrumienienia.
Krok 1 - Marchewka na ostro foto
2
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na drobnych oczkach. Dodajemy do podsmażonej cebulki i podlewamy wodą do wysokości marchewki. Dusimy pod przykryciem około 20 minut.
Krok 2 - Marchewka na ostro foto
3
Dodajemy przyprawy : sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy składniki. W szklance łączymy śmietanę z mąką i dodajemy do marchewki. Łączymy razem i zagotowujemy.
Krok 3 - Marchewka na ostro foto
4
Marchewka na ostro stanowi dodatek do obiadu: do mięs, ryb, kotlecików jajecznych i mięsnych.
Krok 4 - Marchewka na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.01.2014 16:19
pyszny dodatek do obiadu
bhb8 09.01.2014 00:33
hmm ciekawa jestem jak smakuje, nie zachęcił mnie widok no ale może akurat jest dobre:)
idealme 08.01.2014 23:55
ale pyszne! :)
marcia7 08.01.2014 23:01
fajnie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak