Marchewka i groszek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • warzywa mrożone

    ok 50 dag( marchew + groszek)
  • masło

    1 łyżka
  • jabłko

    1 szt
  • masło

    ok1 łyżka
  • mąka

  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mrożonkę marchewki i groszku wrzucamy na wrzątek( ilość wody umiarkowana) i gotujemy 5-8 min. Dodajemy obrane i pokrojone w drobniutką kostkę jabłko(by jabłko się rozgotowało). Dodajemy też troszkę soli i cukru. Razem dusimy aż większość wody odparuje.
Dodajemy masło i oprószamy mąką wszystko mieszamy kilka razy.
Doprawiamy do smaku i podajemy na ciepło jako dodatek do drugiego dania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat