Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka duszona na maśle z białą fasolą konserwową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 5-6 sztuk
masło 4 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cukier 2 łyżeczki
sól do smaku
fasola biała z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka duszona na maśle z białą fasolą konserwową

Kroki postępowania

1
Marchew pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do garnka, podlać około 1/2 szklanki wody. Dodać masło, cukier i sól i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 1 - Marchewka duszona na maśle z białą fasolą konserwową foto
2
Gdy marchew jest miękka, dodać odcedzoną fasolę z puszki i bułkę tartą. Wymieszać składniki i pogotować około 1 minuty, mieszając, aby się nie prypaliło.
Krok 2 - Marchewka duszona na maśle z białą fasolą konserwową foto
3
Podawać do obiadu.
Krok 3 - Marchewka duszona na maśle z białą fasolą konserwową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 27.10.2013 16:13
ciekawe połączenie smaków
Renataj 27.10.2013 14:35
Marchewka z fasolą - ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak