Marchewka duszona na maśle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    40 dkg
  • groszek konserwowy

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • mąka

    0,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na roztopionym maśle. Delikatnie podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości. Co chwilkę trzeba przemieszać, aby się nie przypaliło i w razie potrzeby delikatnie podlewamy wodą. Pod koniec dodajemy odsączony groszek i zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 20.03.2015 19:50
lubię taki dodatek do obiadu
jasiek 20.03.2015 17:30
lubię do jajka sadzonego
Kuchareczekjeden 20.03.2015 17:22
Pycha do obiadku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat