Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka duszona na maśle

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 40 dkg
groszek konserwowy 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól
pieprz
mąka 0,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka duszona na maśle

Marchewki obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na roztopionym maśle. Delikatnie podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości. Co chwilkę trzeba przemieszać, aby się nie przypaliło i w razie potrzeby delikatnie podlewamy wodą. Pod koniec dodajemy odsączony groszek i zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.03.2015 19:50
lubię taki dodatek do obiadu
jasiek 20.03.2015 17:30
lubię do jajka sadzonego
Kuchareczekjeden 20.03.2015 17:22
Pycha do obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak