Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka duszona na maśle

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 40-50 dkg
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka duszona na maśle

Marchewki oczyścić, obrać i pokroić w kostkę. W rondlu rozpuścić masło, wrzucić marchewkę i podsmażyć ją przez około 5 minut. Następnie podlać wodą, tak, by zakryła marchewkę i dusić pod przykryciem około 15 minut. Doprawić do smaku solą. Dodać mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 22.10.2013 14:02
dodatek do drugiego dania :)
SmacznaPyza 22.10.2013 13:52
to zupa czy jarzynka do drugiego dania ?
Marta1986 22.10.2013 12:10
pyszna marchewka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak