Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka duszona do obiadu z cebulką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Marchewka duszona do obiadu z cebulką i pietruszką, to ciekawy przepis na dodatek do wszystkich dań. Marchewka w formie słupków, podsmażona na patelni i podduszona w bulionie.

Składniki:

marchew 5 sztuk
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
mąka 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
cukier
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka duszona do obiadu z cebulką

1. Marchew umyć obrać i pokroić w słupki.

2. Pietruszkę i cebulę obrać, zetrzeć na grubych oczkach.

3. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pietruszkę i marchewkę. Mieszając chwilę smażyć.

4. Kostkę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, dodać do marchewki.

5. Przyprawić, przykryć i dusić do miękkości.

6. Na koniec zagęścić mąką wymieszaną z niewielką ilością wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 10.01.2015 09:47
na pewno pyszna ;)
Konczi 10.01.2015 08:37
Smak z dzieciństwa :) Babcia każdorazowo stawiała miskę z taka marchewka i nigdy dna nie ujrzała ;)
norweska20 10.01.2015 00:25
smaczny dodatek do obiadu
Jadwiga/Jaga85 09.01.2015 22:57
Prosto i pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak