Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew z jabłkami po burgundzku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 50 dag
jabłka 20 dag
masło lub margaryna 5 dag
kieliszek wina 1 szt
skórka pomarańczowa i cytrynowa
sól, cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew z jabłkami po burgundzku

Marchew jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać tłuszcz i poddusić. Przyprawić do smaku solą, cukrem, dodać skórkę pomarańczową i cytrynową, ewentualnie wino.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak