Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew po Arabsku w musie morelowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1/2 kg
żurawina 5 dag
masło 2 łyżki
sól, cukier, sok z cytryny
dżem morelowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew po Arabsku w musie morelowym

Wykonanie:
Marchew umyć, pokroić w kostkę zalać osolonym wrzątkiem z dodatkiem cukru i ugotować na wolny ogniu ( nadmiar wody odlać). Pod koniec gotowania dodać masło , żurawinę, dżem i sok z cytryny do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 16.10.2013 22:39
ciekawe połączenie smaków!
Renataj 16.10.2013 20:36
Ciekawy pomysł.
Anna133 16.10.2013 19:48
fajne połączenie , ja bym jeszcze winka białego dolała ;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak