Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marchew glazurowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka młoda 70 dkg
masło 1 łyżka
białko 1
sok z cytryny 2-3 łyżki
melisa posiekana 2 łyżki
cukier puder 1 łyżka
sól
bulion 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: marchew glazurowana

marchewki umyć,oskrobać,opłukać i większe przekroić na pól.włożyć do wrzącego bulionu z masłem i ugotować pod przykryciem.odcedzić.białko utrzeć z cukrem pudrem na gęstą masę,wkropić 2-3 łyżki soku z cytryny.w tej samej maczać marchewki,układać na półmisku i posypać melisą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sundaytn 15.05.2011 10:21
yami
4muffins 04.10.2010 22:47
Fajne, ja sie spotkalam tylko z wersją na słodko
noculos 07.08.2010 19:50
fajne to połączenie z melisą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak