Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepanowe kartofelki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marcepan 200 g
kakao 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepanowe kartofelki

Kroki postępowania

1
Masę marcepanową wyjmuję z lodówki i kroję za pomocą noża na niewielkie kawałeczki.
Krok 1 - Marcepanowe kartofelki foto
2
Z każdej części formuję dłońmi niewielką kuleczkę i odkładam na papier do pieczenia lub deseczkę.
Krok 2 - Marcepanowe kartofelki foto
3
Do niedużej miseczki lub na podstawek wsypuję ciemne kakao. Biorę każdą z marcepanowych kuleczek i pojedynczo obtaczam w kakao lub nabieram troszkę kakao na palec i rozprowadzam po całej powierzchni. Gotowe kartofelki układam na deseczce lub przekładam do miseczki i od razu podaję.
Krok 3 - Marcepanowe kartofelki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 07.01.2013 20:45
proste
malaczarna23 03.01.2013 17:14
super:)
EWI 03.01.2013 16:44
super
InDaMiętekKitchen 03.01.2013 16:26
od dawna mam straszną ochotę je zrobić :)
Noruas 03.01.2013 15:28
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak