Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepanki z ziemniakow

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 25 dag
cukier 1 szklanka
masło 2 lyzki
cukier puder 0,5 kg
olejek migdałowy 1 buteleczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepanki z ziemniakow

Ziemniaki ugotowac bez soli, przecisnac, ostudzic.
Szklanke cukru, olejek migdalowy i maslo stopic razem w rondelku. Ostudzic.
Ziemniaki, mase z masla,cukru i olejku wymieszac.
Dodac cukier puder i zagniesc ciasto.
Formowac z niego male kulki.
Mozna je obtoczyc w kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

perelka780 19.06.2013 16:44
kryzysowe slaskie:-) jak to w tym rejonie bywa duzo rzeczy robi sie z ziemniakow. Przepis tradycja - babcia - tesciowej, tesciowa - mnie:-) puszne i baaaardzo slodkie
Bernadeta1 19.06.2013 14:29
ciekawy przepis, nigdy takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak