Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marcepan w polewie z gorzkiej czekolady

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 200 g
aromat migdałowy 1 łyżeczka
cukier puder 200 g
czekolada gorzka 150 g
woda zimna 30 ml
mleko 3,2% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Marcepan w polewie z gorzkiej czekolady

Migdały mielimy w blenderze na gładką masę. Dodajemy migdały z cukrem do miski i mieszamy. Dodajemy łyżeczkę aromatu oraz wodę i wyrabiamy na jednolitą masę. Uzyskaną masę migdałową owijamy w folię i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Rozpuszczamy czekoladę i dodajemy odrobinę mleka. Całość mieszamy. Kiedy czekolada całkowicie się rozpuści polewamy masę marcepanową z każdej strony. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny w celu zastygnięcia czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.03.2017 08:45
fajny przepis
Smaczna_B 19.02.2017 16:35
Świetny przepis!uwielbiam marcepan.
Diana Rusiłowicz 21.01.2017 01:02
Super pomysł :)
ziutka123 08.01.2017 16:39
wygląda pięknie
kasia.s 05.12.2016 12:42
Dodane do ulubionych :)
agnieszka214 04.12.2016 20:52
Fajny domowy marcepan jest najlepszy
Patrycja33 04.12.2016 19:54
ciekawy przepis :)
jan_mag 04.12.2016 19:17
Wow domowy musi być wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak