Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Manna w panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 LITR
kasza manna 3/4 szklanki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
konfitura do podania
śmietana 0,5 szklanki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Manna w panierce

Mleko gotujemy, zasypujemy kaszą i cały czas mieszając gotujemy az stanie się gęsta. Tak ugotowana kaszę przekładamy go kubków (np. 0,5 litrowych) i studzimy, aby nabrała ona odpowiedniego kształtu. Zimną wyjmujemy. Uzyskane walce tniemy na plastry około 1,5 cm. Panierujemy je w jajku i bułce i smażymy z obu stron.

Tak przygotowaną kaszę podajemy z bitą śmietaną i konfiturą

Ja ubiłam 0,5 szklanki śmietany wiejskiej z cukrem. Dodatkowo zabarwiłam ją sokiem z mali.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:40
Bardzo dobre.
MonikaW 28.12.2016 15:46
Ciekawy przepis
Madzai 28.12.2016 15:42
Smakowita przekąska :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak