Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Manna w „kołderce”

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

SKŁADNIKI

mleko 1 litr
kasza manna 1 szklanka
cukier kryształ do smaku
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło 0,5 kostki

MUS

maliny świeże 1 szklana
cukier 1 łyżka

Porada

Jest to prosty, szybki i smaczny deser. Przypomina smak z dzieciństwa, bo chyba każdy z nas wychował się na grysiku

Przepis i sposób przygotowania na: Manna w „kołderce”

Masło rozpuszczamy w mleku. Słodzimy. Ciepłe mleko zasypujemy kaszą i gotujemy do momentu jak kasza się rozklei ( około 3 minuty). Ugotowaną kasze przekładamy do kształtnych foremek i odstawiamy do przestudzenia. Po tym czasie wymyjemy je. Wykładamy na talerzyki i polewamy owocowym musem. Dekorujemy śmietanką. U mnie jest to mus malinowy.
MUS:
Maliny miksujemy z cukrem, aż masa będzie puszysta.
Do naszego musu możemy użyć mrożonych owoców.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 21.08.2014 21:29
fajny deser :)
Pietruszka 12.06.2014 10:50
fajny deser
Małgorzata9 11.06.2014 21:33
deserek z dzieciństwa
wyattearp 11.06.2014 10:41
kasza manna dawno nie jadłam a jeszcze z malinkami-rewelacja
aisoglam 11.06.2014 09:58
Wyśmienity deser :)
Wiktoria29 11.06.2014 09:17
fajny deser albo słodkie śniadanko
Magula 11.06.2014 09:08
Pieknie podane i nazwane
pajbek 11.06.2014 08:44
Pyszny deserek :-)
bhb8 11.06.2014 07:36
dobry deserek :)
gusia1000 11.06.2014 00:12
Prosto, a smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak