Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mango z lodami i musem arbuzowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

lody waniliowe 1/2 litra
arbuz 0,35 kg
mango 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
perełki cukrowe 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mango z lodami i musem arbuzowym

Z arbuza wyciągamy pestki, miąższ rozdrabniamy blenderem, dolewamy sok z cytryny, schładzamy w lodówce.
Owoc mango kroimy w grubą kostkę.
Do salaterek wrzucamy trzy kulki lodów waniliowych.
Dodajemy pokrojony owoc mango.
Polewamy musem z arbuza.
Na koniec posypujemy srebrnymi perełkami do dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 05.01.2016 22:08
fajny deserek
mikrusiak 04.01.2016 19:02
chętnie bym zjadła taki deserek :) chyba będę sobie musieć sama zrobić...:(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak