Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mango - seler lassi

5.0
(36)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszne i orzeźwiające połączenie indyjskiego napoju mango lassi z selerem naciowym. Jest bogatym źródłem witamin C, A, E, K oraz witamin z grupy B, a także minerałów, takich jak fosfor, potas, magnez, wapń, cynk, żelazo i miedź. Mango - seler lassi zapewni nam zastrzyk zdrowej energii :)

Składniki:

SKŁADNIKI

pulpa z mango 450 gramów
seler naciowy 3 łodygi
jogurt gęsty 1 szklanka
woda zimna 0.5 szklanki
syrop klonowy 1 łyżka
Kardamon mielony Prymat 1 szczypta

Porada

Mango - seler lassi najlepiej smakuje schłodzone.

Przepis i sposób przygotowania na: Mango - seler lassi

Seler naciowy obieramy z łyka i kroimy na mniejsze kawałki. Pulpę z mango, jogurt, wodę i seler przekładamy do miksera, dodajemy szczyptę kardamonu i miksujemy wszystkie składniki na jednolitą oraz gładką masę.

* Do przygotowania napoju możemy użyć gotowej pulpy z puszki lub przygotować ją sami z dojrzanych owoców mango. Jeśli nasze mango nie jest zbyt słodkie, to dodajmy do napoju 1 łyżkę syropu klonowego lub miodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak