Przepis i sposób przygotowania na: mandarynkowy zawrót głowy
białka ubijamy na sztywno , po kolei dodajemy żółtka z cukrem na zmianę , i jeszcze ok 5 min ucieramy , na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem i do piekarnika
Masa ; miękka Kasię ucieramy z cukrem , następnie dodajemy serki danio ciągle ucierając a na koniec sok z cytryny .
Galaretki rozpuszczamy w 1l wody i studzimy
Mandarynki obieramy i dzielimy na cząstki
Upieczony biszkopt kroimy na pierścienie , czyli przykładamy talerzyk na biszkopt i ob krajamy tak by pierścień miał ok 2-3cm , następnie mniejszy talerzyk i znów kroimy , na koniec ja używam pokrywki od słoika na najmniejszy juz pierścień który pozostawia kółeczko
Teraz bierzemy największy pierścień i układamy w formie potem zostawiamy lukę na galaretkę i owoce i dajemy następny pierścień , w wolne miejsca wlewamy galaretkę i układamy owoce i tak mamy zrobioną całą jedną część i smarujemy ją masą następnie ,w miejsce gdzie był pierścień z galaretki dajemy pierścień z biszkoptu czyli tak by pasował wielkością do miejsca z którego był wzięty i robimy kolejną warstwę na zmianę biszkopt i galaretka z owocami , na wierzch masa i dekorujemy według uznania