Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mandarynkowy zapach do ciast

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mandarynki 4 szt
wódka 30 ml

Przepis i sposób przygotowania na: mandarynkowy zapach do ciast

Z mandarynek obieramy skórkę, ale tak aby nie została na niej warstwa albedo, czyli ta biała gorzka część.Te cieniutkie skrawki namaczamy 3 dni, co jakiś czas zmieniając wodę. Ma to służyć oczyszczeniu skórek z oprysków. Po tym czasie kroimy skórki na cieniutkie paseczki i umieszczamy w słoiku lub butelce i zalewamy wódką. Odstawiamy na minimum 2 tygodnie.Można dodawać go ciast, deserów itp

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 26.10.2013 22:51
fajny pomysł!!
Habibi 08.09.2013 12:40
Ze skórek mandarynkowych robię nalewkę :)
ekasia 07.09.2013 13:49
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak