Mandarynkowa miruna .

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z miruny

    1/2 kg
  • mandarynki

    1/2 kg
  • masło klarowane

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mandarynki obieramy , usuwamy białe błony i kroimy w plasterki. Mirunę myjemy osuszamy . Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Na teflonowej patelni rozgrzewamy masło klarowane smażymy rybkę z obu stron na złoto. Obok złotej już rybki smażymy plasterki mandarynki. Owoc puści sok , który wspaniale połączy się z masełkiem; Podajemy z plasterkami mandarynki polewamy sosem maślano - mandarynkowym .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat