Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandarynkowa miruna .

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 1/2 kg
mandarynki 1/2 kg
masło klarowane
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynkowa miruna .

Mandarynki obieramy , usuwamy białe błony i kroimy w plasterki. Mirunę myjemy osuszamy . Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Na teflonowej patelni rozgrzewamy masło klarowane smażymy rybkę z obu stron na złoto. Obok złotej już rybki smażymy plasterki mandarynki. Owoc puści sok , który wspaniale połączy się z masełkiem; Podajemy z plasterkami mandarynki polewamy sosem maślano - mandarynkowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak