Mandarynkowa baba

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    3 czubate łyżki
  • mandarynki

    1 kg
  • mąka kukurydziana

    25 dag
  • Cynamon mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • jaja

    2 szt
  • orzechy włoskie

    1 szklanka łuskane
  • cukier waniliowy

    1 op.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mandarynki obieramy ze skórki. Orzechy i mandarynki przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamon, cukier puder i waniliowy oraz Żółtka jajek, mieszamy. Z białek ubijamy pianę i dodajemy do masy, dokładnie wyrabiamy. Wylewamy do korytka na babki pieczemy o.1 godz. w piekarniku nagrzanym do 180 st. Po upieczeniu polewamy lukrem i dekorujemy cząstkami mandarynek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 03.06.2013 09:44
też mi sie podoba
MAR3STA 01.01.2011 10:47
fajny przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat