Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandarynki w syropie cynamonowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mandarynki 10 sztuk
lody waniliowe
cukier 150 gram
cukier waniliowy łyżeczka
woda 350 ml
cynamon 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynki w syropie cynamonowym

Do garnuszka wlewamy wodę, wsypujemy cukier i podgrzewamy, cały czas mieszając, by cukier się rozpuścił. Gotujemy ok. 4 minutek, a następnie wsypujemy cynamon i cukier wan.

Mieszając od czasu do czasu gotujemy na małym ogniu aż powstanie syrop. Zmieni kolor na ciemniejszy i zrobi się gęstszy.

Zdejmujemy z ognia, wkładamy obrane mandarynki, przykrywamy pokrywką i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.

Kilkakrotnie możemy energicznie potrząsnąć naczyniem tak by syrop równomiernie pokrył mandarynki.

Mandarynki układamy po dwie na talerz, polewamy syropem i podajemy z gałkami lodów.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak