Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandarynki w galaretce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki 6 duże sztuki
rum 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mandarynki w galaretce

Owoce umyć i z 2 wycisnąć sok. Sok przelać przez sito(aby pozbawić pestek i miąższu) i podgrzać w rondelku. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody. Resztę mandarynek obrać, podzielić na cząstki i ułożyć je na talerzach. Żelatynę rozpuścić w soku z mandarynek,dodać do tego rum, wymieszać i odstawić. Kiedy żelatyna zacznie gęstnieć zalać nią mandarynki ułożone na talerzach. Przygotowane galaretki włożyć do lodówki i podawać po około 30 minutach .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 09.08.2011 11:43
mniam mandaryneczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak