Mandarynki w czekoladzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mandarynki

    3 sztuki
  • mleczna czekolada

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mandarynki obieramy ze skórki, dzielimy na części. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i maczamy w niej mandarynki - następnie odkładamy je na pergamin. Wstawiamy do lodówki i cieszymy się niesamowitym smakiem po około 15 minutach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ajres 12.05.2013 13:34
cieakawe i smaczne
caralajna 11.05.2013 22:56
świetne na ząb :)
smerfetka79 09.05.2013 23:53
ja robię czesto pomarańcze, a zwłaszcza skórkę-są pyszne:)Więc pewnie podobnie z mandarynkami
Olga_SK 05.04.2013 22:22
smakowa rozkosz!
QuchniaKaroli 05.04.2013 20:09
ciekawy i prosty przepis polecam wszystkim takie połączenie;)
Marcin9 05.04.2013 20:03
Bardzo ciekawy przepis
iwi 05.04.2013 20:03
Mniam, mniam.
Joanna46 05.04.2013 20:01
Hm smaki dzieciństwa.
iwi 05.04.2013 19:59
Pyszności.Mniam,mniam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat