Malze (mule) z porem i selerem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mule

    250 g
  • por (biała część)

    1/2
  • masło

    1/4 kostki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • ocet balsamiczny

    1 lyzeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól, Przyprawa do zup Kucharek-e

  • cukier

    1 lyzka
  • wódka

    2 lyzki
  • makaron ryżowy

    100 g
  • seler naciowy

    1 łodyga
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Malze rozmrozic w naczyniu z zimna woda, kilkakrotnie zmieniajac wode. Makaron ryzowy ugotowac wedlug opisu na opakowaniu. Pora i lodyge selera obrac, umyc i pokroic w dosc cienkie paski. Na patelni roztopic maslo i dodac malze, smazyc na srednim ogniu, przez kilka minut, czesto mieszajac. Dodac warzywa i przyprawy, smazyc, co jakis czas mieszajac, w razie potrzeby dodac wiecej masla. Smazyc do miekkosci wszystkich skladników, doprawic do smaku i podawac na goraco z makaronem ryzowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 25.05.2012 21:25
uwielbiam mule ! Robię podobne :) Są przepyszne!
Jolanta_P-S 04.05.2011 20:45
muli nie jadłam
wolochski 25.01.2011 20:27
super
Jolanta40 29.12.2010 19:22
nie jadłam, ale brzmi ciekawie
madi356 20.12.2010 10:18
w życiu czegoś takiego nie jadłam, ale warto spróbować.
agnieszka189 09.12.2010 20:12
lubie takie specjaly

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat