Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mały pasztet

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso dorbiowe 60 dkg
wątróbki z kurczaka 20 dkg
jajko 3 szt
kasza manna 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
boczek 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: mały pasztet

mięso kroje w kostkę, duszę na małej ilości oleju z posiekana cebulą, zielem
i listkiem. pod koniec gdy mięso jest juz prawie miękkie dodaję wątróbkę. po wystygnięciu mięso i boczek mielę w maszynce( bez ziela i listka) . do masy dodaje jajka , kasze mannę , doprawiam do smaku. przekładam do foremki
i pieke w temp 180 stopni ok 50 minut ( do suchego patyczka i ładnego zrumienienia)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GosiaSz 20.10.2012 18:35
oj muszę wypróbować :)
kulinarny smak 20.10.2012 09:37
jaki rozmiar foremki?
sara1 20.10.2012 09:31
mały a smak wielki,super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak