Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maliny z biszkoptami i kruszonką

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 szkl
żółtko jajek 1 szt
masło 5 dag
cukier 5 dag
płatki owsiane 2 łyżki
orzechy nerkowca 2 łyżki
aromat migdałowy 1/4 łyżeczki
biszkopty okrągłe 4 szt
maliny świeże 2/3 szkl

Porada

Maliny z kruszonką na biszkoptach to bardzo łatwy i szybki do przygotowania, smaczny deser.

Przepis i sposób przygotowania na: Maliny z biszkoptami i kruszonką

Kroki postępowania

1
Do miski przesiać mąkę, dodać cukier, masło, płatki owsiane, aromat migdałowy i żółtko.
Krok 1 - Maliny z biszkoptami i kruszonką foto
2
Orzechy nerkowca posiekać, połączyć z mąką.
Krok 2 - Maliny z biszkoptami i kruszonką foto
3
Palcami rozcierać do momentu powstania kruszonki.
Krok 3 - Maliny z biszkoptami i kruszonką foto
4
3 kokilki posmarować masłem, włożyć połamane biszkopty.
Krok 4 - Maliny z biszkoptami i kruszonką foto
5
Wsypać umyte i osuszone maliny.
Krok 5 - Maliny z biszkoptami i kruszonką foto
6
Po wierzchu posypać przygotowaną kruszonką.
Krok 6 - Maliny z biszkoptami i kruszonką foto
7
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut.
Krok 7 - Maliny z biszkoptami i kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 21.08.2015 11:03
bardzo pyszny deser :)
Wafelek2601 21.08.2015 09:49
Świetny deser
Motorek 21.08.2015 06:59
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak