Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maliny w zalewie waniliowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 3 kg
woda 3 litry
cukier 4 szkl.
cukier waniliowy 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Maliny w zalewie waniliowej

Maliny wkładamy do wyparzonych słoiczków. Z wody cukru i cukru waniliowego gotujemy syrop. Gorącym zalewamy słoiczki. Dokładnie zakręcamy. Pasteryzujemy, czyli wstawiamy słoiczki do garnka(dobrze jest położyć na dno ściereczkę) zalewamy gorącą wodą i gotujemy przez 20 min.
Tak przyrządzone maliny świetnie się przechowują i są doskonałe jako dodatek do deserów, szczególnie zimą, gdy nie ma świeżych owoców :) Dodatkowo mają super aromat :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.01.2016 17:22
super słoiczki
Ewa104 22.03.2013 16:54
Fajne.Zamiast cukru waniliowego można dodać laskę wanilii.
Rafał3 22.03.2013 16:13
świetny pomysł, świetny smak.... wszystko świetne polecam
Boska_Agatka 22.03.2013 16:10
no no no ale pychotka palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak