Maliny na zimę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    1 kg
  • cukier kryształ

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny zasypujemy cukrem i pozostawiamy na noc. Następnie gotujemy do wrzenia. Wkładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 min. Wykładamy na blat kuchenny i odwracamy do góry dnem, aż ostygną słoiki. Takie malinki są niezastąpione zimą do herbatki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna__s 31.12.2013 12:15
Takie maliny mają u nas ogromne wzięcie.
noninka77 31.12.2013 10:58
pyszne malinki:)
Romanowka 30.12.2013 22:28
Ja je widzę w moich płatkach owsianych, jako dodatek do kaszki manny i jogurtu greckiego...się rozmarzyłam :) i ten zapach...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat