Malinowy sos winegret

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dżem malinowy

    1/2 słoiczka
  • olej

    5 łyżek
  • ocet balsamiczny

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najlepiej do słoiczka wkładamy dżem , oliwę i ocet balsamiczny. zakręcamy wieczko i prze z kilka chwil energicznie potrząsamy. Taki sosem polewamy sałaty . Jeżeli jesteśmy na diecie używamy drzemy niskocukrowego lub bez cukru , można tez wykorzystać gęsty sok malinowy . Sos przed podaniem chłodzimy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat