Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy sernik
Do miski włożyć wszystkie składniki i zagnieść na jednolitą masę.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i oblepić (wysoko) dokładnie brzegi oraz spód.
Masa:
Twaróg 3-krotnie zmielony połączyć z cukrem waniliowym, cukrem i jajkami. Wszystko dokładnie miksować na gładką masę, ciągle miksując dodać budyń malinowy w proszku, powoli wlewając dodać olej i sok z połowy cytryny, nadal mieszając. Na samym końcu do masy twarogowej dodajemy zimne mleko. Jak już wszystkie składniki się połączą dodaję rodzynki, oraz 3 brzoskwinie pokrojone w kostkę .
Masę twarogową wlewamy powoli na blaszkę wyłożoną ciastem i wstawiamy do piekarnika na ok 1 godzinę i pieczemy w temp. 160-170 stopni.
Beza:
Na ok 15 min przed końcem pieczenia wyjąć blaszkę z piekarnika. Na ciasto wyłożyć ubitą pianą z 3 białek i 1/2szkl cukru. Dokończyć pieczenie(do suchego patyczka).
Po upieczeniu ciasto wyjąć i ostudzić .
Smacznego:))