Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy serniczek na zimno

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1,5 kg
śmietana 30% 300 ml
cukier puder 1,5 szkl
maliny świeże lub mrożone 30 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
galaretka malinowa 2 op
olejek śmietankowy
sok z połowy cytryny
biszkopty okrągłe 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy serniczek na zimno

Dno tortownicy 26 cm wykładamy okrągłymi biszkoptami. Ser mielimy dwukrotnie i ucieramy z cukrem pudrem, śmietaną i sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i lekko ciepłą dodajemy do masy serowej. Dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kilka kropelek olejku śmietankowego i wykładamy na biszkopty. Chłodzimy, by masa stężała. Maliny miksujemy, przecieramy przez sitko i dodajemy do drugiej połowy sera. Mieszamy i wylewamy na białą warstwę. Galaretki przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i studzimy. Tężejącą wylewamy na sernik i chłodzimy. Dekorujemy bitą śmietaną i malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak