Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy serniczek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 120 g
herbatniki 200 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
woda 1/3 szklanki
maliny świeże 300 g
twaróg 600 g
jogurt naturalny 400 g
cukier puder 150 g
wiórki kokosowe 5 łyżek
brzoskwinie w puszce 1
galaretka czerwona 2
woda 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy serniczek

SPÓD:
Herbatniki bardzo drobno rozgniatamy. Masło topimy. Przestudzone masło i miazgę z herbatników razem mieszamy i wykładamy nimi spód tortownicy (22-23cm) mocno dociskając.

MASA SEROWA:
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do ostygnięcia. Maliny zmiksować. Do miski przełożyć twaróg, jogurt, cukier puder, wiórki kokosowe i zmiksować. Dodać maliny i żelatynę i wszystko razem wymieszać.
Masę wylać na spód, wyrównać i wstawić do lodówki do stężenia.

GÓRA:
Galaretki rozpuścić w wodzie i odstawić do stężenia. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić na drobne paski i przystroić nimi ciasto. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 30.07.2013 16:49
Poproszę kawałek ;)
Czarnula87 30.07.2013 14:26
smakowicie wygląda
Janina 30.07.2013 13:11
Bardzo fajny serniczek;)
Renata9 30.07.2013 13:03
pyszny serniczek
msmors 30.07.2013 12:47
ciekawy sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak