malinowy pucharek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto kruche

    100 g
  • maliny świeże

    200 g
  • masło

    2 łyzki
  • sok z cytryny

    do smaku
  • cukier trzcinowy

    1 łyżka
  • skórka cytrynowa

    do amaku
  • kakao

    do smaku
  • twaróg

    400 (półtłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasteczka np: kakaowe lub waniliowe rozkruszamy i zalewamy rozpuszczonym masłem( można dodać kakao).Dokładnie mieszamy.
Do twarogu dodajemy cukier, cukier waniliowy skórkę i sok z cytryny.
maliny można lekko poddusić lub rozetrzeć z cukrem i sokiem z cytryny.
kolejno układamy warstwy : ciastka, twaróg, maliny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat