Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy jogurtowiec
Kroki postępowania
Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 40 minut w 180°C. Gotowe wyjmujemy, studzimy. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
mąka | 3 szklanki |
jajko | 3 sztuki |
jogurt naturalny | 400 ml |
cukier | 1,5 szklanki |
olej | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
maliny świeże | 2,5 szklanki |
cukier puder | do podania |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka do obtoczenia owoców |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: