Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy deserek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 250 gram
śmietana kremówka 400 gram
Biszkopty 250 gram
likier kawowy 1 szklanka
ser mascarpone 150 gram
galaretka malinowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy deserek

Biszkopty delikatnie zmoczyć w likierze kawowym i ułożyć w formie do ciasta (kamionkowej lub silikonowej).
Galaretkę malinową rozpuścić zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Do ubijanej śmietany, dodać dwie duże łyżki serka marscapone, następnie dodać lekko tężejącą galaretkę; wymieszać wszystkie składniki delikatnie łyżką.
Biszkopty delikatnie zmoczyć w likierze kawowym i ułożyć w formie do ciasta (kamionkowej lub silikonowej).
Galaretkę malinową rozpuścić zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Do ubijanej śmietany, dodać dwie duże łyżki serka marscapone, następnie dodać lekko tężejącą galaretkę; wymieszać wszystkie składniki delikatnie łyżką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 09.03.2012 19:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak