Malinowy budyń

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • żółtka

    2 szt
  • sok malinowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połowę mleka gotujemy. Drugą połowę mieszamy z mąką ziemniaczaną i żółtkami. Gdy mleko będzie się gotowało wlewamy drugą połowę mleka i mieszamy aż zrobi się budyń. Budyń wylewamy do miseczek i polewamy sokiem malinowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat