Przepis i sposób przygotowania na: Malinowo-budyniowe naleśniki
Mleko przelewamy do miski. Dokładamy do niego pozostałe składniki ciasta. Miksujemy dokładnie. Z gotowego smażymy naleśniki wylewając porcje ciasta na rozgrzaną patelnię. Naleśniki smażymy z obu stron do zrumienienia.
Gotowe przekładamy budyniem malinowym. Dekorujemy świeżymi owocami, posypujemy startą białą czekoladą i smakujemy!
BUDYŃ
Maliny miksujemy i przecieramy przez sito by usunąć z nich pestki.
Połowę mleka łączymy z otrzymanym sokiem i zagotowujemy. W drugiej połowie mleka rozpuszczamy mąkę. Przygotowaną mieszaniną zalewamy gotujące mleko. Gotujemy budyń, słodzimy do smaku.
To letnia wersja na przygotowanie naleśnikowego obiadu. Choć zimą także możemy je przygotować używając mrożonych malin:).