Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowiec otulony kruchym ciastem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 5 łyżek
margaryna 250 g
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
mleko 3 szklanki
budyń malinowy 2 opakowania
dżem malinowy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowiec otulony kruchym ciastem

MĄKĘ PRZESIAĆ Z 2 ŁYZKAMI PROSZKU DO PIECZENIA, DODAĆ 3 ŁYZKI CUKRU, MIĘKKĄ MARGARYNĘ, 5 JAJEK. SKŁADNIKI ZAGNIEŚC ZA POMOCĄ RĄK NA GŁADKIE BEZ GRUDEK CIASTO.CIASTO PODZIELIC NA 2 CZĘŚCI , UFORMOWAC KULE , WŁOZYC DO WORECZKÓW FOLIOWYCH I SCHŁODZIC W ZAMRAżARCE PRZEZ 60 MINUT. 2. 2 SZKLANKI MLEKA ZAGOTOWAC Z POZOSTAŁYM CUKREM.W POZOSTAŁYM MLEKU ROZROBIC BUDYNIE.GDY MLEKO ZACZNIE SIE GOTOWAC , NALEZY WLAC MIESZANKĘ BUDYNIOWĄ I UGOTOWAC GĘSTY KREM, ENERGICZNIE MIESZAJĄC BY SIE BUDYŃ NIE PRZYPALIŁ. 3.Duza prostokatna blache wyłozyc pergaminem ,lekko natłuścić. Częśc kruchego ciasta wyciagnąc z zamrażarnika i wyłozyc nim dno blachy .NA WYŁOZONYM CIEŚCIEROZSMAROWAC DZEM MALINOWY A NA DZEM ROZPROWADZIC GORĄCY BUDYŃ, WYRÓWNAC ŁYŻKĄ. NA WIERZCH ZETRZEC ZA POMOCA TARKI O DUZYCH OCZKACH POZOSTAŁA CZĘŚC KRUCHEGO CIASTA . 4 CIASTO Z DZEMEM I BUDYNIEM WŁOŻYC DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA DO TEMP.180 STOPNI C.I PIEC PRZEZ 30 MINUT. PO UPIECZENIU PLACEK WYCIAGNĄC Z PIEKARNIKA I POZOWOLIC MU PRZESTYGNĄC AZ WSZYSTKO STĘŻEJE . PLACEK POSYPAC CUKREM PUDREM. SMACZNEGO!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.11.2015 00:30
Super ciasto.
agnieszka214 26.11.2015 17:00
same pysznosci mniam
wwwiolka 26.11.2015 14:56
Bardzo fajny przepis.
Franciszek 26.11.2015 13:42
dobre ciasto do kawy
krokus 26.11.2015 11:21
Pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak