Przepis i sposób przygotowania na: Malinowiec
Wybić jajka oddzielając białka od żółtek. Ubić białka na sztywno, dodawać po trochę cukier ciągle ubijając, następnie po jednym żółtku i wodę. Na koniec dać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wyrobić, wylać na dużą dekę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 20 minut w 180 st.C
2. Wodę zagotować z cukrem, wsypać i rozpuścić galaretki oraz żelatynę połączyć z malinami, wystudzić i odstawić do chłodu .Na wystudzony biszkopt wykładamy tężejące maliny z galaretką, wstawiamy do lodówki.
3. Do naczynia dać śmietanę, wsypać cukier puder. Galaretki wcześniej rozpuścić każdą w 3/4 szklanki wody i wystudzić. Ubijać śmietanę z cukrem mikserem ok. 3 minuty, następnie wlać galaretki i jeszcze chwilę miksować. Zostawić na chwilę do stężenia. Wylać na maliny z galaretkami. Posypać po wierzchu tartą czekoladą i tartymi orzechami włoskimi. Smacznego ;)