Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

malinowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kremówka 0,5 l
śmietan fix 3 szt
cukier wanilinowy 1 szt
duże op herbatników 1 szt
maliny świeże 0,5 kg
cukier 1 szkl
budyń śmietankowy 2 szt
galaretka malinowa 1 szt
Biszkopt 1 szt
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: malinowiec

Kroki postępowania

1
Maliny miksujemy.Do garnka wlewamy szklankę wody, wsypujemy cukier, zagotowujemy.Wlewamy mus malinowy.Budynie rozpuszczamy w szklance wody i wlewamy do gotującego się musu.Chwilę gotujemy. Zdejmujemy z ognia i mieszając wsypujemy galaretkę. Gorącą masę wlewamy na biszkopt i odstawiamy do stężenia.
Krok 1 - malinowiec foto
2
Kremówkę ubijamy z śmietan-fiksami, cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
Krok 2 - malinowiec foto
3
2/3 wykładamy na masę malinową. Przykrywamy herbatnikami i smarujemy pozostałą bitą śmietaną.
Krok 3 - malinowiec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 31.10.2013 22:12
fajne ciacho na deser
JOANNA16 23.09.2013 21:37
super ciacho
Lukasz 23.09.2013 17:38
mógłbym skosztować
Megg 23.09.2013 17:08
rewelacyjne ciacho
Pomocnik 23.09.2013 17:06
Pięknie wygląda ;)
babeczka007 23.09.2013 16:33
uwielbiam maliny a takiego ciasta jeszcze nie spotkałam :) pyszności !!
bietka 23.09.2013 16:22
pyszne ciacho :)
Jadwiga/Jaga85 23.09.2013 15:59
Zapisuję się na kawałek!
ana1 23.09.2013 15:38
pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak