Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowiec

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bszkopty 1 paczka
rum pół szklanki
Krem:
maliny świeże 50 dag
żółtko jajek 4 sztuki
cukier 15 dag
mleko 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżeczki
śmietana 18 proc 1 szklanka
DODATKOWO:
galaretka agrestowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowiec

Biszkopty maczać w rumie. Układać na dnie tortownicy. Maliny zmiksować. Przetrzeć przez sito. Żółtka i cukier ubić na masę. Wlewać do tego gorące mleko. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać do kremu. Wlać do tego przetarte maliny. Wstawić do lodówki na 30 minut. Śmietanę ubić na pół sztywno. Dodać do kremu. Wylać na biszkopty. Dać do lodówki na 5 godzin. Przygotować galaretkę. Odstawić, gdy zacznie tężeć zalać placek. Odstawić do lodówki jeszcze na 2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof27 06.02.2012 18:09
git
Margo1 20.01.2012 09:56
lubię i to bardzo
Kate131 20.01.2012 08:49
pycha
gusia1000 19.12.2011 22:17
Znakomitość.
KasiaK90 30.07.2011 10:23
pycha
tomek18 26.07.2011 11:19
super
Iwusia 22.07.2011 22:46
fajny
iwa643 21.07.2011 07:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak