Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe serniczki w tartaletkach

5.0
(15)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Sernik w postaci słodkich tartaletek. Pyszny i efektowny deser.

Składniki:

Na ciasto:

mąka tortowa 1 szklanka
cukier puder 1/4 szklanki
margaryna 10 dag
jajko 1 sztuka

N sernik:

ser biały 25 dag
maliny świeże 0.5 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier 3 łyżki
jajko 1 sztuka

Porada

Dekoracja: kilka malin i listki melisy.

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe serniczki w tartaletkach

1. Ciasto: Mąkę i cukier puder dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 1 godzinę do schłodzenia. Po tym czasie ciasto wałkujemy i wylepiamy nim foremki na tartaletki. Średnica foremek wynosi około 9 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem.

2. Sernik: ser blendujemy jajkiem. Następnie blendujemy z cukrem waniliowym, cukrem i budyniem. Dodajemy maliny i blendujemy na gładki sernik. Masę serową nakładamy do tartaletek.

3. Pieczenie: Pieczemy przez około 1 godzinę w temperaturze 160 stopni. Upieczone tartaletki wyjmujemy z foremek i odstawiamy do ostygnięcia.

4. Dekorujemy malinami i listkami melisy. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak