malinowe serniczki swirls

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Maliny mrożone

    100 g
  • mascarpone

    1 łyżka
  • cukier puder

    130 g
  • laska wanilii

    1/2 szt
  • jajka

    2 szt
  • kasza kukurydziana

    1 łyżka
  • twaróg

    200 g
  • kremówka

    1/2 kubek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przepis na 12 sztuk serniczków pochodzi z książki Junior'sCookbook.
Maliny rozmrozić, zmiksować z łyżeczką cukru.
Ser zmiksować z mascarpone, cukrem,aromatem, wydrążonymi ziarenkami wanilii oraz dużymi jajkami. Dodać kremówkę i kaszę kukurydzianą. Nie miksować już, tylko delikatnie przemieszać.
Papilotki do muffinek wypełnić prawie do pełna. Na środku zrobić kleks z nadzienia malinowego, czubkiem ostrego noża wykonać małe esy-floresy.
Piec 45min w 170C.
Podawać schłodzone i pozbawione papilotek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MarchiochaKucharzy 23.11.2013 09:33
wygląda apetycznie !
kate.500 03.01.2013 15:15
piekne
Cukiereczek13 08.12.2012 18:26
a ja mam malinki zamrożone :) kiedyś sobie takie pyszne serniczki zrobię :)
miroslawa 04.12.2012 04:34
fantastyczne
Joanna46 03.12.2012 20:30
Ładnie się prezentują.
teresa18 03.12.2012 18:56
rozkoszne
Beata61 03.12.2012 18:27
pewnie rozpływają się w ustach...
justys759 03.12.2012 17:47
jakie ładne:)
miszelka 03.12.2012 17:04
apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat