Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
bezy
-
białko
6 sztuk -
cukier
350 g -
ocet 10 %
1 łyzka -
mąka ziemniaczana
1 łyżki
krem malinowy
-
maliny świeże
200 g -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki -
cukier
1/3 szklanki -
śmietana kremówka
250 ml -
cukier puder
1 łyżeczka
maliny do dekoracji
-
maliny świeże
15 dkg
Przepis i sposób przygotowania Malinowe mini torciki bezowe
Kroki postępowania

Pianę przekładam do worka cukierniczego z końcówką i wyciskam na papierze do pieczenia. Bezy trochę urosną więc nie polecam blisko siebie ich wyciskać.





Komentarze (9)