Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe ciasto z mlekiem w proszku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 30 sztuk
mleko w proszku 2 szklanki
cukier puder 0.5 szklanki
serek homogenizowany 300 gram
żółtko jajek 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
maliny świeże 0.5 kg
galaretki truskawkowe 2

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe ciasto z mlekiem w proszku

Na dnie prostokątnej blaszki lub tortownicy wykładamy śliśle obok siebie okrągłe biszkopty. Masło ucieramy z żółtkiem oraz cukrem pudrem, a następnie stopniowo dodajemy serek homogenizowany oraz mleko w proszku. Na sam koniec dodajemy przestudzoną żelatynę, którą wcześniej rozpuszczamy w 100ml wrzatku. Mase wylewamy na biszkopty i odstawiamy do lodówki do stężenia. Na masie wykładamy mailny, które zalewamy galaretkami rozpuszczonymi w 3,5 szklankach wody. Po całkowitym stężeniu można kroić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak