Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowa zeberka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżka
mleko 1 szklanka
masło 100 gram
kakao 1 łyżka
maliny świeże 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa zeberka

Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski i dodajemy chłodne roztopione masło. Miksujemy i dzielimy ciasto na dwie części. Do jednej części dodajemy kakao i nadal miksujemy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, wsypujemy na dno maliny(można też do całości ciasta dodać) i wlewamy masę jasną i ciemną na zmianę tak jak na zebrę. Pieczemy w 180 stopni i do suchego patyczka ok 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak