Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowa nalewka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 250 g
cukier 0,5 szklanki
wódka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa nalewka

Maliny umieścić w rondelku, wsypać cukier i poczekać aż puszczą sok. Podgrzać chwilę na wolnym ogniu, aż się zagotuje. Przelać przez drobne sitko i znów zagotować.

Wlać do słoika/butelki i zalać wódką, wymieszać. Odstawić w ciemne i chłodne miejsce na tydzień.

Po tygodniu malinówkę przemieszać i dosłodzić (4-5 łyżek cukru). Odstawić na kolejny tydzień.

Po tygodniu malinówkę przecedzić przez drobne sitko lub gazę. Mi wyszło 0,5-0,7l malinówki.

Odstawić na dłużej lub pić od razu :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karola_km 23.09.2012 13:58
Jest superdobra :) Po przepisowych dwóch tygodniach leżakowania, zniknęła od razu :)
czarnyaniol1990 23.09.2012 13:16
napewno jest bardzo dobra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak