Małe kuleczki mięsne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • keczup

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • papryka

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Małe kuleczki mięsne foto
Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na małej ilości oleju. Mięso przekładamy do miseczki, wbijamy jajko, dodajemy keczup i przyprawy i podsmażoną cebulke.
Krok 2 - Małe kuleczki mięsne foto
Wyrabiamy na gładką masę, dosypujemy 2-3 łyżki bułki tartej jeśli masa się rozpada. Z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy je dokładnie z każdej strony.
Krok 3 - Małe kuleczki mięsne foto
Można podawać na ciepło lub na zimno, z różnymi sosami lub keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Botwinka 21.10.2012 15:09
super
Magula 18.10.2012 08:22
Dokładnie na raz ;-)
Zdzisław 17.10.2012 20:23
takie na raz, fajne
emeslive 17.10.2012 20:09
Fajny pomysł, wyglądają apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat