Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe kuleczki mięsne

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
keczup 1 łyżka
sól
pieprz
papryka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Małe kuleczki mięsne

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na małej ilości oleju. Mięso przekładamy do miseczki, wbijamy jajko, dodajemy keczup i przyprawy i podsmażoną cebulke.
Krok 1 - Małe kuleczki mięsne foto
2
Wyrabiamy na gładką masę, dosypujemy 2-3 łyżki bułki tartej jeśli masa się rozpada. Z masy formujemy małe kuleczki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy je dokładnie z każdej strony.
Krok 2 - Małe kuleczki mięsne foto
3
Można podawać na ciepło lub na zimno, z różnymi sosami lub keczupem.
Krok 3 - Małe kuleczki mięsne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 21.10.2012 15:09
super
Magula 18.10.2012 08:22
Dokładnie na raz ;-)
Zdzisław 17.10.2012 20:23
takie na raz, fajne
emeslive 17.10.2012 20:09
Fajny pomysł, wyglądają apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak